Masalah Rumah Tangga...

Hai... Nk tnya la dgn isteri2 lain... Mcm mna cara korg utk kongsikn/ lpskn yg terpendam/ meluahkan apa yg tak puas hati dgn suami... Mksdnya kelemahan suami... Lama sy memendam, lama2 rsa mkn diri sndri, stress sgt. Nk luah rsa mcm buka aib suami sbb smua org kenal dia... Lg pun, de ke org yg nk dgr mslh org lain?

13 Balas

Samalah kita. Bila pendam rasa sakit sangat. Jadi saya ambil keputusan dan biasanya saya akan meluahkan sebelum tidur, sambil peluk suami. Mohon maaf dahulu risau sbb suami akan kecil hati. Kemudian barulah luah sikit². Biasanya suami akan dengar sampai habis. Dan baru akan mula berkomunikasi dgn lebih mendalam dgn apa yg kita kongsikan. Alhamdulillah.. Lepas luahkan memang rasa lega sgt. Suami pun insya allah fhm apa yg kita cakapkan.. Harap bersabar dan banyakkan berdoa agar Tuhan permudahkan urusun sis..