Masalah Rumah Tangga...

Hai... Nk tnya la dgn isteri2 lain... Mcm mna cara korg utk kongsikn/ lpskn yg terpendam/ meluahkan apa yg tak puas hati dgn suami... Mksdnya kelemahan suami... Lama sy memendam, lama2 rsa mkn diri sndri, stress sgt. Nk luah rsa mcm buka aib suami sbb smua org kenal dia... Lg pun, de ke org yg nk dgr mslh org lain?

13 Balas

Sy selalu luahkan pada mak mertua saya tentang perangai buruk suami, mak mertua saya yg akan tegur..tapi kalau melibatkan situasi lain selalu pada adik beradik saya yang dipercayai je..kalau terlalu privacy, saya akan diskus dengan suami..suami saya akan tahu bila saya marah dan bertanya, jangan takut nak tanya pada suami, atau debat secara baik perkara yang menyakiti hati kita..be brave and confident..kadang2 suami bila tgk kita macam lemah tak bermaya dia pun akan layan kita lebih kurang je.

5y ago

Cerita sis ni lbh kurg mcm suami sy jgk hehe..apa² mmg sy luah pd mak mertua. Tp bila sy buat kesimpulan sndri dri apa yg trjadi, suami sy ni kuat cemburu rupanya.. smpai gaduh mulut jgk la 😅