First pregnant

Hai mommy, saya first pregnant, saya risau scan dekat klinik ibu anak cakap baru 4 week, scan dekat pakar gov cakap 7 week tapi baby tak nampak pun. Masa scan dekat pakar tu ada nampak dalam kantung tu mcm kecik jea (setitik) ,So kena repeat scan lagi 2 minggu. Normal ke tak nampak baby ? #pleasehelp #firstbaby #firstmom

2 Balas

Sy pun gini sis,5week sy ada spotting trus ke klinik nk scan tp xnampak apa,,seminggu kemudian ada lagi spotting,,then sy pergi klinik lain,,nampak kantung tp bby xnampak,ada la nmpk yolk sac kecik sangat,,then kna bg masa 2 minggu lagi untuk scan,,dlm masa dua minggu tu sy mnum susu unmum materna,,ckup 2mnggu sy dtg lagi scan alhamdulillah nmpk da bby dgn ukuran 7week 6day,jantung dia elok ja laju🙈🙈and sbnat nya sy msih ada spotting skrg ni,,sy bedrest ja..supaya spotting stop.currently 9week 3day#

2y ago

Alhamdulillah,,yg pnting doa bnyk2 je tu sis heheh sy pun mula2 kan susah hati sangat2,,sda la bleeding pastu selsema batuk semua,selera xda,,nasip baik masa scan kedua nampk si baby siap nampak jantung nya laju kedip2😆

Saya ikut last date period tu patut 8 week. Tp bila scan kantung nmpk 7 week. Alhamdulillah kantung nmpk ada isi. Saya jenis period tak teratur. So doctor kata mmg dia lari sikit dr last date period. Biasanya jarak tak jauh seminggu cepat or seminggu lambat mcm tu. Sis try jump doctor ya.

2y ago

15 hb ni jumpa Dr untuk scan balik, cuma risau jea sbb tak tahu berapa week sebenarnya. Doakan saya scan nnti nampak baby hehehe