Scan 5 week tak nampak

Assalamualaikum,sy nk tye normal ke 5 week scan tak nampak?Akhir bln 4 hritu sy gugur,akhir bln 5 ni dpt thu sy prgnt lg..rasa risau bila scan tak nampak

15 Balas

normal yunk. sy scan 8week baru jelas nmpk time tuuu awak dh blh nmpk denyutan jantung sekali. sy doakan urusan awak dipermudahkan. jaga kandungan awk elok ii ye yunk jgn buat kerja lasak ii kalau nk ambik langkah berjaga ii dalam sebln ke dua bln start skrng nii jgn buat kerja hari ii sgt sy dulu nk berjaga seminggu sekali dua je kemas rumah masak pon sy sediakan kerusi sbb pening berdiri lama ii

11mo ago

Ok sis,tq😊

normal. melainkan doctor ada buat tvs scan chan utk nampak tu mgkin ada. tapi terlalu kecik. nak nampak kantung boleh scan masa 6@7w. nak nampak baby dan heartbeat boleh scan masa 8@9 dan keatas. selagi xde spotting/bleeding inn shaa allah xde pape. pasti kn awak bykkn bed rest sebab rahim awak xcukup kuat lagi. risiko masih ada. semoga semuanya baik2 sahaja❤️

11mo ago

btul sis ..tadi saya Pon scan di kk sbb dh 6week..tp dokter ckp xnmpk apa..tkut kantung diluar rahim..then Sy referr hospital buat tvs.. alhamdulilah dh nmpk kantung tp kecik lgi..lega hti bila dgr .

kantung da nampak ye sis? kalo kantung da nampak and saiz kantung cukup 5w ok da walaupon xnampak janin. sbb sy pernah demam time tu 5w, dokter scan memang ade kantung kosong aje. Janin xnampak lg so repeat lg time 7w. dont worry, sis banyakkan berehat, jgn buat keje berat. sblm ni sy pon da 2x gugur so faham perasaan sis 🥰🥰

11mo ago

Tak nampak kantung lg sis

sy pun gugur pastu prgnnt lepas sebulan period la. sy gi kk scan 6 weeks. tk nmpk pape. sy mmg dah sedia maklum benda tu. so sy just nk mntk perhatian dari dktor je since pernah gugur kan sy repeat 2 weeks after that dah dpt baby skli heartbeat alhamdulillah.

11mo ago

Sy tkdan nk period sis,dpt thu prgnt lg hehe..sy ada mntk ubt kuar rahim smlm kt doktor tp dia tk bg.. sbb scan tk npk so sia tkt kandungan luar rahim..tu lg bt sy tkt..dia suruh dtg lg mnggu dpn untuk repeat scan..tp sy rse mcm nk pi bila kandungan dh 8 week..sbb dlu mse frst prgncy pun mmg sy jenis scan ssh nk npk..

Saya start tahu pregnant masa 5week g double confirm , scan dari bawah memang tak nampak apa cuma kantung ja , doc ckp normal nampak kantung ja (5-8week) lebih dari tu kena repeat jumpa doc kalau masuk tak nampak

Normal je sis 5weeks terlalu kecil nanti repeat scan balik okay. Mcm saya hartu saja nak scan awal sbb excited kan tp tk nmpk lagi yg penting jgn stres2 tau pikir positif je 🥰 smoga dipermudahkan okay

dy normal. sy mcmtu jugk dulu 6week. dy just nmpk kantung. tp.janin xnmpk. heartbeat pn xnpk. lpstu 14week sy g repeat scan almdulillah. baby dh nmpk ..

normal la sis 5w xnmpk pape.. klu sis xberani nk scan skrg, tggu 8w ke atas sblm bukak buku pink. tu dah blh dgr degupan jantung dah ❤️

7 minggu keatas sesuai la bagi yg period on track or jenis track hari subur.. bawah pada tu susah sikit nak nmpak melainkan buat tvs

Cuba Nanti trai pegi lg dalam 9-10 week .. kadang baby Kecik lg Baru nk jadi kan .. be positive insyallah baby Ada tu..