jus mamariam

hai.. nak tnya sape kat sini pernah consume jus mamariam waktu pregnant? mcm mana feedback dia okay tak? help me

9 Balas

Maniiis... Kurma adalah buah pling tggi calories and manis.. +honey... Kencing manis😅 Mama jgn lupa yg hormone ibu mngandung tak stabil ya.. boleh jd mcm sya.. Bila consumed ni 4botol lastly masa 7bulan hritu sya ada diabetic.. 🤣 berat naik mndadak pdhal mkn tak byk pun.. sbb hujung2 sllu ibu takda selera nak mkn.. mostly la.. Lepastu sya stop.. lepas 2mggu stop mbik mamariam ni sya cek gula... dlm msa 2mggu tu.. gula turun naik dlm 1hri.. Gula dah tak stabil dlm badan sbb hormone ya..😊 Yang bgusnya spjg pregnancy hritu sya takda keputihann lgsg sbb mamariam.. 😊

sy baru consume seminggu..sbb hb low..makan ubat klinik x jln..beli ubat dkt farmasi maltofer xjln jugak..mkn iberet cirit2..try jugak pati delim gulsan..masam sngt.. cannot go..ni guna jus mamariam 2 sudu pg n 2sudu ptg/mlm so far ok..hari 1st consume dah rs..bdn xletih2..kalau x blik keja ptg tu msti letih x larat..ni sihat ja..so far ok..next week checkup hopefully hb naik lar dr 9.7

5y ago

naik....dr 9.7 naik 10.7 lps tu naik 11.2

sy consume dri 16w alhamdulillah serasi dgn sy . Hb naik elok. try la sis sbb mknn sunnah elok. kite ikhtiar tk slh huhu

5y ago

kurangkan minum teh o n milo sis..sy minum milo hari2..nurse suruh stop..bnyk minum air msk dgn jus buah blender sendiri..sy mkn pg sebelum sarapan pg..bngun2 tido terus ambil 2 sudu..lps tu nk mkn ubat or minum susu sy jarak 2 or 4jam..dan mlm lps mkn..xpn ptg..lps mkn mcm biasa jarakkn jugak waktu sekiranya nk ambil susu or ubat..kopi, teh o n milo mmg sy stop skrng..nk jg hb..sbb dah 31w..hb low..doc bising..

Sy mkn jus mama mamariam..Alhamdulillah ok..hr ni sy buka buku merah nurse ckp smua ok.. bacaan drh ok..

Saya baca masa tu ramai cakap okay . Kalau minum tu hb pun okay dorang cakap

saya ada lebih 2botol, nak jual rm60 je sebotol. kalau nk bole pos hehehe

Sy minum jus ni pening2 loya dh hilang pas tu badan rs bertenaga je..

Sy mkn jugak.. So far ok, loya2 dh hilang, selera mkn pon bru nk ada

Yeah ok but not too much Cos of sugar