susu s26

Hai, nak tanye. baby saye skrg 5bulan. die minum susu s26 langkah 1 0-12 bulan. Tp saye ade nampak susu s26 langkah 2 utk 6-12 bulan. Ape beza die ye? perlu baby saye tukar langkah 2 bile 6 bulan atau kekalkan yg skrg. Help me ?

4 Balas

Formula dia beza sikit. Awak kena try dulu, kadang ada baby yang baru masuk 6months, dia jadi sembelit bila tiba2 tukar susu langkah 2. Ada baby yang ok. Macam saya, baby dah nak masuk 7 months, saya masih bagi susu langkah 1. Agak2 nanti dah 7 months lebih sikit, perut dia dah ok, baru saya tukarkan ke langkah 2. Awak kena try dulu la, mana tahu baby awak serasi dengan susu langkah 2.

4y ago

Rasa susu tu sama je kalau jenama saya. Kalau jenama lain baru rasa dia lain. Langkah 1 dengan langkah 2 ni beza dia dari segi formula je. Langkah 2 ni formula dia up sikit. Tu yang ada baby sembelit. Tapi kalau anak awak okay, takde masalah, teruskan je. Mungkin dia dah tak berapa nak menyusu sebab kenyang makan solid food.