Susu dutch baby & cara tambah susu badan

Salam nak tanye, ade sesape yang baby die minum susu dutch baby 0-12? anak saye 2 bulan lebih skrg minum 0-12 tp ade nampak kat speedmart yang 0-6. ape beza die eh? ke same je cume packaging baru . sb anak saye minum yang 0-12 ni kekadang 2 hari sekali baru poo poo tp najis die okay & tak sembelit. tp saye baca ade yang ckp 0-6 tekstur die soft sikit & mudah lawas. saye tak dapat nak bagi susu badan sebab tak banyak dah mcm mcm cube tapi still same, kalau pam pun 1oz pun tak dapat sb tu saye bg susu fm.kalau ade tips tambah susu badan harap dapat jugak share. harap dapat membantu ?

5 Balas

1) consume air kosong banyak banyak 2) energy drink (milo works well for me) 3) calcium supply untuk ibu pun kena cukup 4) disiplin feed/pump every 2-3 hours 5) power pumping (boleh google cara) Ni tips yang berkesan untuk my body. Goodluck mommy!

5y ago

Horlicks pun boleh

Minum air kosong banyak2 Minuk horlick And paling penting kalau tgh pump susu tu kene happy Sometimes kite pump dapat susu sikit tp bile baby isap susu sebenarnya cukup untuk die kenyang.

Blh try baca posting sya bkenaan tips banyakkan susu

0-12 packing lama klau saya x silap..0-6 yg bru..

5y ago

0-6 lagi soft dripada 0-12 bulan..

0-12bulan packing lama sis