tukar susu bayi

Hi sy ade soalan la...baby sy 5bulan..skrg ni sy pakai susu novalac gold tp sy cdg nk tukar susu s26...btol ke klu nk tukar susu baby ada cara die?suami sy kt kne bagi gilir2..tlg bg pencerahan..tq

4 Balas

Terus tukar jew sis. Lepas tu tgok dlm msa seminggu baby ada mslh sembelit tak, or kurang mnyusu, muntah, cirit birit. Klau ad salah 1 mslh tu kemungkinan besar susu tu tak sesuai.

tukar je sis tp start ngn yg kecik dulu tuk tengo baby sesuai x ngn susu baru tu jd x la mmbazir kalo trus beli yg besar

X, bg terus..nnt awk xtau susu tu sesuai atau x dgn baby klau gilir2

Tak perlu pon sis. If tukar terus bagi pon okay dah.