susu s26

Hai, nak tanye. baby saye skrg 5bulan. die minum susu s26 langkah 1 0-12 bulan. Tp saye ade nampak susu s26 langkah 2 utk 6-12 bulan. Ape beza die ye? perlu baby saye tukar langkah 2 bile 6 bulan atau kekalkan yg skrg. Help me ?

4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
TapFluencer

Formula dia beza sikit. Awak kena try dulu, kadang ada baby yang baru masuk 6months, dia jadi sembelit bila tiba2 tukar susu langkah 2. Ada baby yang ok. Macam saya, baby dah nak masuk 7 months, saya masih bagi susu langkah 1. Agak2 nanti dah 7 months lebih sikit, perut dia dah ok, baru saya tukarkan ke langkah 2. Awak kena try dulu la, mana tahu baby awak serasi dengan susu langkah 2.

Baca lagi
3y ago

Rasa susu tu sama je kalau jenama saya. Kalau jenama lain baru rasa dia lain. Langkah 1 dengan langkah 2 ni beza dia dari segi formula je. Langkah 2 ni formula dia up sikit. Tu yang ada baby sembelit. Tapi kalau anak awak okay, takde masalah, teruskan je. Mungkin dia dah tak berapa nak menyusu sebab kenyang makan solid food.

VIP Member

Klau die x suai susu yg sama step 2, sis try susu lain yg step 2 punye... Ade setengah baby step 1 susu lain step tu die nk susu lain..

Awk nk tnye anak minum s26 berat naik cantik x ?? Sbb sy ada baca kalu s26 bole naik kn berat badan ..ank sy skrg badan xnaik2

3y ago

berat dia xdek la naek mndadak .... tp okay laa .. ade la naek jgk .. tp badan dia more jadi macam isi pejal dia x gemuk cume badan dia macam pejal cm tuu haa .. anak sy da 6 bulan lebih baru 6.2kg😅... sbb dia lahir pon da prem 2.1kg ....

haaaa prasaan awk sma ngn sy... ok ke klu da tukar ke step 2 erhh ank da 6 bln lbh