SEMBELIT 1ST TRIMESTER

Hi nak tanya, saya first time mom. Sy tgh preggy 5 week 5 days. Normal ke kalau kita susah nk berak? Kalau dpt berak pun mesti bhgian rahim tu akan rasa ngilu sikit.

4 Balas

Ini biasa, mmg akan sembelit diawal hamil sbb body adjusting utk pembentukan uri & baby. Bykkan minom air, buah pisang/betik. Sayur better yg masak dari yg mentah.

Ya saya pun sama ada masalah susah nak membuang, try makan buah

sis try mkn dragon fruits..sya pun jd mcm tu lps mkn ok skit

normal je, mkn buah utk lembutkn najis