Insomnia..

Hai . Nak tanya. Siapa macam saya . Tak boleh tidur pada waktu malam. Lepas subuh baru boleh tidur di siang hari. Saya risau semakin berlarutan masalah saya ni. Hmm . 25week1Day

1 Balas

Salam Puan, kebiasaannya apa yang puan lakukan sepanjang waktu tidak tidur pada waktu malam tu? Puan kena latih diri tido awal sekitar jam 9pm / 10pm. Bangun awal Subuh. Cuba minum susu suam sebelun tidur untuk menggalakkan mudah tidur. Tutup semua peranti bercahaya, lampu bilik dan jauhi telefon pintar. Puan kena tahu tentang hormon Serotonin dan Melatonin. Boleh google untuk baca-baca.