Set mandian newborn

Hai,, nak tanya set mandian mana yg bagus tuk baby newborn ya??

25 Balas

Sy pakaikan anak yg head to toe brand anakku extra mild. Sbb dulu keje hosp mandikan anak2 orang pakai head to toe je senang pakai sabun yg sama je dari kepala badan tgn kaki. Pilih yg pam yg senang tekan. Head to toe ni apa2 brand ade.. Kalau beli yg asing2 sabun, shampoo, lotion dll ni bagi saya membazir sbb yg lain2 tu tak pakai pun, pastu dah sabun badan, nak kena tutup buka pula shampoo utk guna kan leceh. Jadi mak2 ni semua benda nak cepat kalau ade produk yg cepat & efektif baik guna. Camtu laa

Ni pngalaman sylah kn , ank2 buah sy dn adik sy , umur 1 bulan bru mndi guna sabun sbb tkut tak ngam dn kulit dia halus lagi , mcm akk sy org ni ank dia bru lhir je trus gunakn sabun lps tu badan ank dia gatal2 kpla pun gatal2 , lps tu bapak budak tu p letak bedak mmm smpai bernana kpla baby tu ksian sngt 😭 , lps stop guna sabun ltak ubat smua bru ok , baby umur 3 bulan guna sbun yg sama Tp elok je kulit dia x gatal2 lgi 😊 Kite guna sabun ni dngn jnama anakku

Saya dari dulu pengguna tegar johnson n johnson , ada pernah try drypers punya tapi tak sesuai dengan kulit anak . Semenjak banyak kes mahkamah J&J kalah, kami nak try jenama lain pulak. Baru try Bzu bzu and setakat ni ok 👍🏻

saya pakaikan kat anak tasneem tapi naik ruam peluh awal2 dulu.. doktor suggest pakai seba med atau cetaphil.. belum sempat beli, kulit anak dah okay.. sbb musim hujan ni, dia kurang berpeluh.. dah xnaik ruam..

Beli yang head to toe dan yang mmg pump keluar senang. Brand apa pun tak kisah sis. Kalau beli yang kena buka penutup tu agak susah bila tgh mandikan nak kena buka pula 😉

anak saya ada alahan last2 . saya guna johnson ph tu.. baru okay. rambut dia pula saya guna pureen (oren) baru lebat rambut dia.

sy beli yg ada kt kedai baby. beli yg kecil/trial set pun cukup. sbb kalau kulit baby sensitif, boleh beli yg lain takda rasa membazir sgt

sy xguna sabun mandian time newborn takot kulit alah,dah 1/2 bln bru guna Pureen je trial pack. Alhamdulillah okayy

Newborn ni elok mandi air suam je dulu . Kami mandikan anak dgn Drypers Head to Toe masa 2½ bulan. Sesuai dgn anak.

sy beli brand seba med,sbb brand nie org ckp bgus utk smua jnis kulit baby..sbb kita xtaw kulit baby sensitive ke x..