Baby tukar2 botol

Hai. Nak tanya kalau sesiapa ada pengalaman. Anak saya baru masuk 3bulan. Rezeki anak dapat hadiah bottle susu brand berbeza2. Kalau tak guna sayang pula. Sekarang ni anak guna pigeon wide neck, boleh ke sekejap2 nak tukar ke hegen bottle. Baby akan okay ke? Ke saya patut stay dengan satu brand je?

15 Balas

sy baby newborn bg hegen lps tu tgk mcm dia nafas laju n n telan susu sy tukar brand MAM mcm ok sbbputing dia tirus tp mcm susu laju keluar wlpun puting tu utk saiz newborn.. skrg tukar peigon wide neck alhamdulillah serasi tgk dia minum ngn nafas pun tenang xde cm sebelum nie jenuh nk curi² nafas..lps tu kalau dia ngs puting dlm mulut pun susu xde keluar.. yg btol yg len tu simpan nanti dia besar sikit bru guna letak air masak ke ape..

kalau baby mmg full fm, tak kisah. try je. tp ada baby yg tak suka certain bentuk puting botol tu. cth dia dah selesa dgn pigeon wide neck, kalau tukar hegen tu dia taknak sbb tak sama. mcm baby sy semua dia ok. sy ada mcm2 botol kt rumah. avent, pigeon, mam, nuk. semua dia ok. sampai masa tukar puting sbb mostly botol ppsu.

jgn bnyk kali tukar, baby akan confius. baby saya haritu pakai tomme pp, lps tu pakai avent ppsu baby minum mcm mulut dia mcm kedalam, and tukar balik tomme dia tknk. last² saya try beli pigeon, sbb puting dia wide nick kan. Alhamdulillah dia suka. puting dia pun tk keras.

kalau sy xnak tukar. walau sekalipon size puting xnak tukar. reason sy xnk baby nipple xconfuse. sebab mlm baby directfeed. siang dkt rumah pengasuh pakai botol. jadi kalau sy nk tukar botol baru pon. sy akan pakai yg sama dr baby lahir

sy dpt bnyk juga sis.. sy sebab pakai jenis Avent jd sy kekalkan saja Avent..Botol hadiah tu sy letak air dlm peti sejuk untuk minum kakak & abg dia. cuma tak pakaikan puting lah. jadikan bekas botol air sejuk jer🤭

Saya dari avent ngn pigeon anak saya nk susu dlm botol saya pam tp tukar botol terus tk nk .. beli cm2 jenamaa murah tu mhl tk nk .. last2 susu cap gntung gak dia nk .. smpai skrg umur 6 bulan masih susu cap gntung 😄

7mo ago

susu badan takyah sembang la aduhhh org tanya pakai botol kan. read the room sis

rasa tk blh tkr kot. jenama tu bentuk tk sma. klau bentuk sama ok la. mcm sy ank pkai brand disney baby. dpt hadiah pun disney bby gak. pstu ada beli brand okbb pun lebih kurang je bentuk dia ank ok

Ikut atas baby wak.. anak sy ok je.. mungkin sejenis redho janji dapat susu 🤣 sy tga cari botol sesuai utk colic..itu yg tukar2.. so far kalau botol baru xserasi, dia still minum botol lama..

lain brand lain design puting nya sis. Byk tukar takut baby keliru nanti jd susahkan lg penyusuan. Pilih salah satu. Xpa simpan je yg lain utk anak seterusnya 😊

anak saya ok je, tukar2 tp bukan la setiap hari tu semua lain2, bulan la. sbb kan botol susu kena kerap tukar utk kebersihan kesihatan anak