Bottle Baby

Hai boleh tak suggest brand botol susu yang betul2 sesuai untuk baby 3month dan yang tak nak botol susu

15 Balas

Personally baby I x pilih sangat brand botol, yg penting puting tu.. ada option classic atau wide neck. X kisah apa brand, klau baby dlm transisi dari direct latch ke botol, cuba cari yg wide neck / natural teats. Puting tu lebih dekat dgn bentuk nipple payu dara. 3-8bln Baby I pernah cuba brand Avent natural, feeding ok, cuma senang masuk angin (colic). Kena tepuk lama bg sendawa.. 9-13bln Lps tu guna Dr Brown’s wide neck (dgn anti colic tube). Feeding pun ok, cuma byk leakage.. sampai bib basah setiap kali feeding. 14bln ke atas Skrg guna botol pigeon, tapi letak puting Dr Brown wide neck (sama saiz), feeding, colic & kebocoran smua ok dh.. Baby boy skrg 15bln + 6hari 💪🏻

biasanye klu bby xnak minum botol bkn sbb botol sis..tp sbb puting tu sndri..cam ank sy yg no.2 mmg xnak minum botol langsung..dh mcm2 jenis puting tukar pn sama jgk..nsib baik la ibunye fulltime housewife..hehe

Pakai botol yg mengikut kemampuan ya sis..branded / murah sebenar sama je..kita masa dulu2 pakai juga yg murah. So far takde masalah juga. Yg penting jaga kebersihan botol tu..terutama puting susu..

Hehehe my baby pun gitu gak, penat buat experiment 😅 yg boleh so far como tomo & Hegen...Alhamdulillah sampai skang stick to Hegen

kena try n error mommy..bby sy boleh terima avent n pigeon je..como tomo n tommee tippee dia taknak 😁

Saya pakai philips...puting byk pilihan dan sama mcm puting ibu..cuba la..beli ikut umur bayi

Anak saya saya beli botol pegeon. Puting wide neck.

Anak saya pakai tommi tippee

Pigeon sis

Como tomo pun ok