Nak tanya boleh tak ibu mengandung minum ais

Hai nak tanya. Ibu mengandung 6 weeks boleh tak nak minum ais ?

30 Balas

normal sis... sbb badan kita cepat panas... sy ni ank no3 pon ais xdpt di pisahkan... breakfast pon cr ais dlu... cuma air manis tu elakan amik tlalu kerap... ckup 1hr sekali.

sy time ngndung kerap minum ais .. pagi3 pun mncari ais 😂 tpi xganggu ape pun , yg xbole nye air manis cmpur ais .. ha yg tu mmg mencarik bala 😂😂

blh..minum la..sy dlu preggy pn minum..air suam xleh nk msuk..maka air sejuk la jd air.pling sedap nk d minum..n ilang dahaga..😂😂 #TAPSupermoms

Hati2 jgn smpai kne batuk ye.. Akak dh pernah batuk time pregnant pertaman n kdua ni.. Terseksa jgk rse 😂

boleh jea minum tp...kuantiti sikit...takut baby besar nnti...tp memg btul org tua2 zman dlu ckp...

boleh je, cuma ada org kata klau kuat mkan ice baby besar hahaha taktahu laa nak percaya ke tak

Boleh je. Sebab ada satu Dr Obgyn tu cakap ais tu sampai kat perut cair juga 😂

Minum la selagi masih preggy. Nt da bsalin, pantang ais oii 100 hari. 🤣

boleh, saya sejak pregnant ni tekak memang nak minum yang berais je 😂

saya minum air ais kosong. Waduh, nyaman kali nyawa kalau sudah masuk tekak.