Minum Ais

Elok ka ibu mengandung minum ais? Sebab banyak kata kalaw minum ais nanti anak besar, betul ka?

28 Balas

Masa saya pregnant selalu minum berais lepas tu mak tak bagi sebab nanti bayi membesar dengan tak boleh tidur siang tu pun menyebabkan baby membesar taktau laa betul kah tak sebab saya ikut je petua orang dulu ii

Sy dr awal pregnant smpai 9bulan ni air sejukk je minum .. Taktahan cuaca panas sgt .. Minum air suam rasa tk puas sgt2 .. Huhu muat nak kene sejukk .. Tp sy minum air coway dgn cuckoo je .

X.minum air manis hari2 menyebabkn bby besar.sbb ade sedare ble preggy mmg xley minum air kosong,bby die kuar 3.84kg😊 jd ibu kne hadkn minuman manis2 ye. Cuba baca berat ideal bby berape.

4y ago

Betul.. Pengalaman sy.. Sy suka gigit ais Batu sbb nk abg Gerak2.. Lagi satu habit time pregnnt.. Baby still jugak besar 4kg sbb pemakanan.. Makan yg ada unsur gula xkisah la hatta roti pon

Mitos je tu.. Ais dh masuk tekak dia akn ikut suhu bdn terus. Lain la klau awk minum ais ngan air manis bergula tiap masa. Tu yg baby besar tu. Awk pn boleh kena kencing manis 😌

1y ago

Betul bila GDM baby boleh besar

saya minum je sis, doktor kata bby sihat semua ok alhamdulillah ☺️ masa prgnnt ni la nk minum pun sis nnti da dlm pantang tak boleh minum ais hehehee

Anak besar tu sebab kita selalu makan. Bukan sebab ais. mitos semua tu! Lagi satu eloklah anak besar daripada anak kecik. Baby makin lama makin besar.

Xla.. Ais xmenyebab kn bby besar.. Mcm sy bby 3.8kg sbb sy mmg xjge mkn.. Mkn bnde manis bnyk.. Kek, air manis.. Mmg x control.. Bby jd besar..

Ye btul tu sy pn sellu kne marh dgn ayh ibu suami mkcik² sebb suka sgt minum ais batu klau tk dpt tu tk blh rsa nyaa enth lhaa tk taw knpe

Sy stat 4 bulan minum air sejuk sampai skrgbda 8 bulan.. Hahahah harihari air batu.. Ni pon tengah sejukkan air kt peti ais.. Hahahahaha

Saya hari2 minum ais x kira siang malam. Sbb bila minum air biasa tekak jd loya. Pelik betul. Skrg dh nk masuk 5 bulan.