Milo Ais?

Ibu mengandung boleh kerap minum milo ais ke?

11 Balas

milo memang fav saya . dari awal ngandung saya hadap je milo . kadang hari2 mintak milo nugget dekat suami . kadang milo 3 in 1 tu dok ratah hari2 . sekarang trimester 3 selalu buat milo suam je sarapan pagi2 .

Kandungan gula tinggi dalam Milo, dan juga mana-mana minuman manis. Takut nanti kena kencing manis semasa kehamilan. Ambil secara sederhana sahaja.

Awl2 pregnant dlu mmg slalu mnum sbb milo mmg faveret.. lps tau hb low mmg da jarang mnum sbb milo pon ada kafein gak.

Slalunya bila mngandung akn kena sembelit...mcm sy masih minum tp xkerap sbb takut najis keras

Jagan telmpau mnum sis..nati sngkut gdm...lgi pun milo ni sejenis minuman berkafein

jgn kerap la...takot nanti sembelit...sama jd mcm sy dulu...

Jarang2 boleh sbb takut nanti sangkut kencing manis dgn mudah sembelit

Milo setakat nak minum sekali sekala tu okey je, klau kerap tak elok.

Mmg favourite sy dl tp stop sebab sangkut kncg manis...

kerap xelok sis.. sbb kandungan caffeine masih ada..