Tak boleh makan kicap, mitos ke betul ?

Hai, nak tanya... betul ke kalau pregnant x boleh makan kicap ??? Nanti baby kulit gelap... ?? ???

60 Balas
Expert

Salam sejahtera puan. Untuk makluman anda, pantang makan kicap ketika hamil adalah mitos sahaja. Tiada kaitan antara warna kulit bayi dengan makanan yang anda ambil ketika hamil. Oleh itu, anda tidak perlu risau untuk makan kicap ketika hamil. Namun haruslah dalam kuantiti sederhana kerana kicap mengandungi kadar garam dan gula yang agak tinggi. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.