Berat tak naik

Hai nak tanya ada tak tips untuk naikkan berat baby.?? Anak saya dah 8 bulan lebih 1/5 ni masuk 9 bulan dah tapi berat dia baru 6.8kg tolong saya 🥲🥲

8 Balas

1) kena jaga waktu tidur. My child sleeps 11-12 hours at night (7pm-7am mostly). 2) Eat fish and meat. Boleh bagi dia animal fat dalam makanan cam ghee/bone broth pagi-malam anak saya makan nasi berlauk (blended) . Banyakkan activities untuk dia bina otot. Anak saya makan home meal every day and susu badan 3x a day (ikut dia) now.

11mo ago

And my son is 10kg @ 9 months plus. Tapi sejak jalan at 10 months fluctuates 9kg balik. So gitu ah turun naik. As long makan okay tidur okay cukup jam, okay ler