Berat Baby

Hai mommies , sekarang sy dah 36weeks 3days , scan time 36weeks haritu berat baby dalam 2.3kg/2.4kg , tapi doktor ckp kena rujuk pakar sbb baby kecil , katanya 36weeks , baby kena 2.5kg ke atas dah 🥲 ada yang sama tak ? macam mana utk naikkan berat baby ya ? ada any tips tak ? 🥲 ##seriusnanya #firstmom #firstbaby #pleasehelp

7 Balas

Sy scan 35w, 2.33kg. doct ckp baby kecik. strt dari tu, Sy mmg makan bnyk makanan bersusu. hari hari susu fullcream dutch lady 2-3kotak. kalau makan roti, letak avacado dgn cheese. baby lahir 39w, 3kg. alhamdulillah semua nya baik baik saja. Sy tak de sangkut apa apa sepanjang pregnant.

2y ago

boleh try niy tips niy , tq 🥺

Sama saya masa tu 36 minggu scan bby berat 2.3/2.4 je lpastu tnya doc ok ke..dia ckp ok tapi lagi bagus sebelum bersalin biar 2.5 keatas…ni tadi saya scan 38minggu 5hari bby dah berat 3.1kg…insyaallah hujung2 ni bby cepat naik berat

Saya plk scan masa 36w 1d , berat baby 3.1kg 🥲😂. Seram nak scan 37w ni takut makin berat 🤣. takde gdm takde masalah pape pun maybe kuat makan manis kot

saya baru 3hari lepas cek , alhamdullillah berat baby naik mula scan 36w 2.2kg terbaru haritu scan 38w 2.9kg sekarang dr kena pantau lah ..

doctr predict saja....sy dulu jmpa pakar sekali masa beranak 3.5kg

39 weeks baby saya 2.86 kg, alhamdulillah sudah lahir

Sy pun sma 2.4kg.tpi doc xda ckap apa2.