Naikkan berat badan baby dalam kandungan

Mommies berpengalaman boleh bagitahu tips tak? Saya pregnant 26 minggu, scan tadi doctor cakap berat baby underweight. Normal ke awal awal ni berat underweight? Nanti berat baby akan bertambah ke dah masuk 3rd trimester?🥲

8 Balas

saya pun skrg ada masalah sama. dah masuk 30mggu tapi baby bru 900g something. skrg kena refer pakar. sepatutnya 30mggu baby dah 1kg lebih. rasa sedih sgt sebab asyik fikir 😣

rajin mkn telur rebus tiap pagi,mkn bilis apa²la yg high protein boleh try google apa mkanan yg baik utk tmbh berat bby during pregnancy and minum susu 2x sehari

Saya scan 28weeks smlm berat baby 900gm lebih doc suruh makan protein lebih sbb risau baby kecik. Saya pon nk carik tips juga macam mana nak bagi baby besar sikit

mkm mnis2 ngn mnum air ais bg kerap. sy bt mcm tu nk bg bby besar.. scan ls 28w bby dh 1.3 kg.. hrp2 ckup la kg bb sy msa nk kna lhir nti 37w

minum jus buah, contoh jus epal, oren, apa2 buah je.. sekali bland 2 biji buah. buat 2 kali sehari.

saya 26weeks berat bby 7++g lebih tpi dktr tkda ckp pape pasal brt baby

brp brt bb.. ikutkan mkin besar week mkin cpt naik beratnya nnt

minum susu full cream sis.. klau blh 2 kali sehari.