Boleh Pregnant ke after Chemical Pregnancy?

Hai nak bertanya, ad tak mumy dkat sni berjaya pregnant lpas buat rawatan doctor (Ovulation Induction), Then pregnant 5 minggu, lpastu gugur sbb chemical pregnancy selepas tu berjaya pregnant semula dengan natural tanpa ada rawatan dctr? If berjaya pregnant smula secara natural, apa tips yang mumy buat? Sy nak pregnant smula tp taknak rawatan dh😢 FYI, sy period tak teratur, sy buat rawatan tu shingga jmpa wktu subur, tp msa tu doctr tak bg teruskan rawatan sbb telur ovum bnyk matang semasa rawatan dlm 4 biji telur ovum yg matang, so dr tak teruskan sbb risau dpt triplet/quadruplets, tapi rezeki allah masa tu sy terr pregnant wlaupn xteruskan rawatan, tp tu la jd chemical pregnancy sbb masa tu dr tak bagi ubat kuat rahim atau ap pun, rasa kecewa tp dlm masa sama sy happy sbb sy boleh pregnant bila jumpa wktu subur tu, hopefully ad yg sudi jawab, tq

2 Balas

sye pregnant 2 month after chemical pregnancy.. period sye jnis regular & x penah buat ape2 rawatan.. sye tract waktu subur gne opk, jge mkn x mnum kopi, air gas, makanan2 yg org ckp bley mnyebabkn kguguran pun sye x mkn, x buat kerja/angkat bende2 berat.. n hsband rajin exercise jgak.. Alhamdulillah rezeki skg baby da 8 bln..

1y ago

Waa bestnya sis, harap sy pn mcm sis dpt pregnant smula, doakn sy sis, sy pn skrg tgh jga mkn, even mnum air sejuk pn tak, klau mkn luar sy order mnuman air panas ja,

Sy gugur hujung bulan 6 and pregnant balik hujung bulan 7. InshaAllah boleh. Sy takda tips cuma sy jaga makan lepas chemical pregnancy tu, sy amalkan pati delima gulsan and tak benti makan folic acid. Jaga badan juga jgn buat benda berat semua. Banyakkan rehat and prevent dari stress.

1y ago

Hi sis, nak tnya, selepas sis gugur hjung blan 6 tu kan bleeding then tu adalh darah period la? Lpastu sis jmpa hari subur, then hjung blan 7 pregnant balik, mcm tu ke sis?