Buat buku pink

Saya dh buat buku klink swasta mse tu hri 8w. Sy buat buku swasta sbb susah nk mintak cuti kje. So Nk kena buat buku pink dekat KK juga ke ? Sebab nnti nak bersalin dkt kerajaan .. #mommybuntu #firstbaby

8 Balas

Sy rasa depends on hospital kerajaan kot. Sbb kwn sy, mmg bukak buku dkt swasta, check up swasta, tp dah masuk 3rd trimester, kandungan dia ada complication, hosp swasta tmpt dia check up tak boleh nak proceed, disuruh kwn sy refer kerajaan, bila dah refer kerajaan, doc/nurse kt kerajaan mcm bising kt dia sbb tak pernah ada record check up dkt kerajaan. End up dia kena tahan ward sebulan dkt hosp kerajaan sbb doc nak monitor dia.

boleh je sis....tp klu xnk kna bayaran masa check up kat gov...dptkn surat dr kk...just mntak surat refer...klu x kja charge first class....ni yg jadi dgn sya skrg....huhu...tp boleh je bersalin kat gov...doc kata jnji ada rekod lengkap

Tak perlu.. Bawa jer buku pink kat swasta tu nanti pg hospital govt.. Dulu masa saya nak buka buku pink, nurse tanya saya xnak pg swasta ke check bulan2.. Nanti blh juga beranak kat govt..

x de isu pn wt bku kt mna2 n nk bsalin mne pn. asal ada rekod utk tgk progress kandungan

xde masalah sis, sya pn buka buku Kat klinik swasta, bsalin hsptal govt..

tak perlu sis🤗.. asalkan ada buku pink tu..

pendapat saya, lebih baik bukak jgk dkt kk..

Boleh. Asal ade rekod