buku pink

Hi, boleh ke kita buat buku pink dia klinik swasta n tak payah pg kk? Berapa kos?

5 Balas

Saya suggestkan sis buka di kk , apa2 semua di kk . if nak bersalin swasta , pilih hospital mana sis nak selepas survey tu . Tapi still consult dengan kk sampai bersalin . Bila dah 8-9 bulan , 35-38 weeks tu pergi swasta yg sis pilih tu untuk consult mcm di kk then akan dpt pakej @ discount sebab consult dengan doktor diorg . Sebab setengah swasta hanya dpt discount bila consult dgn doktor diorg . Then bila start contraction yang betul . Sakit yang memang takboleh bincang dah, rasa mcm bukaan dah buka banyak terus pi swasta serah diri bersalin , kita pun akan dpt pakej yg nak masa consult dgn diorg . If ada gdm sis boleh tengok tarikh edd yg kk bagi latest then agak nak sampai tarikh tu dalam 4 minggu sebelum sis boleh pi swasta consult mcm saya bgtau di atas .

Boleh je bukak dkt swasta.. Tpi bfore bukak, sis tanya if sis bersalin dkt gov diterima atau x.. Kos depends pada klinik.. Bfore pegi buat boleh survey dlu.. After buat dkt swasta, xpayah lagi daa nk pegi kk

asal kn kita ade record mengenai kehamilan.. cuma kalau kita pregnant high risk, hospital payah nk terima.. depends brsalin kt mana.. ade trbaca aritu masa nk bkak buku dulu..

Pernah tny dekat klinik siti TSB anggaran dlm RM 170+ termasuk test semua. Lain2 tempat sy xpasti.

Plan bersalin dekat mana ? Kalau bersalin dekat kk better buat buku dekat kk.

4y ago

Kalau nak bersalin kerajaan better bukak buku dekat kk. Sebab buku pink swasta kadang tu lain, takut nak bersalin nanti susah.