Gdm On Diet Control

Hai mumysss, tumpang tanya saya tgh pregnant 28 weeks, skrg tgh ada masalah sangkut GDM on diet control.. semalam pi klinik dktor pesan nanti bersalin x boleh lebih due. Mksudnya mcm mana ye?? Nnti dktor bg trikh utk bersalin ke? Atau kena bersalin paksa. Sy takut laa😭😭😭

26 Balas

samelh sy pun..ank kedua ni bru ad gdm..kena bersalin awl dari due...nnti msok ubt kena induce lah..

kmungkinan dia bg trikh brsalin n pksa brsalin mcm ank slung sy sbb sy sngkut insulin

sy gdm insulin due 19/4..tp kne bersalin sblm 4/4..serah diri awal sblm 4/4 tu.

maksud klu cm x buka... awak kena induce....saya dah alami😭😭

Kita pun sama sangkut gdm. Kena diet controls

biasa kalau GDM 38 minggu dh kena beranak

5mo ago

Yang ni untuk GDM on insulin/ubat. GDM on DC doktor bagi masa sampai EDD