Gdm on diet 26 weeks 5 hari

Salam ibu2, sy gdm on diet. Ni anak first saya. Persoalan saya gdm on diet kena bersalin paksa jugk ke nanti dah 38 weeks. Mohon ibu2 berkongsi pengalaman, terima kasih.

14 Balas

saya gdm on ubat kena serah diri sehari awal masa kandungan 38 minggu. esoknya induce untuk buka laluan paksa bersalin. rasanya kalau setakat gdm on diet tak perlu kot paksa bersalin awal. cuma dari sekarang kena kawal la pemakanan apa semua tu supaya takda masalah boleh bersalin ikut masa sepatutnya. apapun kalau kena bersalin awal doktor akan bagitau

Tgok keadaan bayi bila dah 36w nanti .. mcm saya doktor bgi date seminggu awal kena tahan wad kalau tak beranak jugak 38w tu .. sebab baby saya mmg besar .. tapi alhamdulillah 37w saya bersalin normal .. berat baby pon boleh tahan 4kg lebih 😅 apa pon semoga dipermudahkan urusan sis

2y ago

Semoga puan pon dapat bersalin normal dan mudah urusan ..

Wasalam. Saya kongsi pengalaman saya masa anak first dulu. Saya gdm on diet tapi bersalin masa 39 weeks. Tu pon sebab dah contraction. Doktor cakap kena bersalin ikut due date dan tak boleh lebih dari 40 weeks tapi alhamdulillah baby nak keluar masa 39 weeks tu.

2y ago

Haah normal

Wsalam. Saya dulu anak first kena gdm jugak. Dr nak induce masa 38 weeks sebab takut baby besar sangat.. Tapi alhamdullilah tak sempat induce, baby keluar sendiri masa 37 weeks.

Saya pun gdm on diet. Dokto pesan kena betul2 ikut due date. Sehari sebelum due kena terus ke hospital untuk warded dan esok terus kena bersalin.

sya first pregnancy gdm zone, hari2 check tekanan gula.. 39 week 4 days saya contraction, x boleh lebeh due 40 week.. itu pun sbab tkut baby lemas..

anak ke 4 gdm on diet..ikut date due, alhamdulillah msk 39wk dh bersalin tu pun baby dh berak dalam perut terus emergency ceaser

sy anak ke2 gdm on diet.. besalin norml tak induce cukup 40mgu... baby pun tak besr dlm 3kg je... yg pnting kena kwl diet...

Kena pantau keadaan sis dan bayi dulu camna.. kalau well control maybe blh smp 40w.. cuma takut baby besar ke apa..

tgok keadaan kot,sy dlu ank sulung gdm on diet juga...bersalin overdue juga 40mgu 2hri,kena induce...