GDM DIET CONTROL

Saya due 9/10. Now ada gdm tapi masih diet control. Tak de makan ubat atau insulin. Kakak ipar saya pun gdm tapi on ubat kena bersalin awal 2minggu. Kalau gdm diet control pun sama ke? Ada tak mommies yg ada gdm diet control sini? Hmmm bnyak benda nk prepare kalau bersalin awal.

4 Balas

GDM on DC doktor bagi tempoh sampai EDD kalau takde apa2 komplikasi. Nanti checkup tanyalah doktor. GDM on med/insulin memang kena serah diri on 38 weeks kalau belum bersalin lagi. Saya GDM on DC. Bersalin 37 weeks sebab dah sampai masa hehe

kalau gdm diet control doc akan bg referral letter masuk hosp 1 day before due date buku pink tu, jd hosp boleh monitor dan induce kalau perlu sbb tak boleh lebih due date, bnyk komplikasi.

samala , saya due 10/10 dan baru tahu ada gdm lepas minum air gula ..

klu gdm x on ubat ok jer.. doc akan bagi tarikh serah diri jg..