Gdm On Diet Control

Hai mumysss, tumpang tanya saya tgh pregnant 28 weeks, skrg tgh ada masalah sangkut GDM on diet control.. semalam pi klinik dktor pesan nanti bersalin x boleh lebih due. Mksudnya mcm mana ye?? Nnti dktor bg trikh utk bersalin ke? Atau kena bersalin paksa. Sy takut laa😭😭😭

26 Balas

hai sis...bila control diet ni dia tidak melebihi tarikh due...mcm sy 28 week sangkut gdm...due sy 26.2.24....tp sy kene bersalin 37 week sbb sekarang doc dh bg mkn ubt...sy kene bersalin paksa...jangkaan awal bln 2 ni...now 35 week....

sy pun GDM ON DC masa pregnant anak ke 3. last scan 35w Dr siap2 bg IOL,lekatkan pd buku pink. Dr pesan sehari sebelum due date kena serah diri di wad bersalin seawal pukul 10-11 pagi. tp 38w 1d sy dah bersalin

saya pregnant first di private hosp. saya ada gdm and makan pil kencing manis. doc mmg set delivery 2 mggu awal sebab nak elak ceaser or baby terlalu besar. anak time lahir 2.9 kg. kalau hospital kerajaan saya x pasti.

5mo ago

saya x induce sebab laluan dah bukak 2cm

Kena bersalin 38 weeks tp setahu sy kalau diet control doc tak bg tarikh..takyah takut pn sis sama je sakitnya. 😅 bunyi je ‘paksa’ tp takdela kejam ke apa just bg ubat je.

Saya gdm diet bru 24 week dh dpt tarikh serah diri due saya 15/5 tarikh serah diri 14/5 ngam ii 39week Bersalin klau tk ade tanda ii lgi klau dh ade tanda x kne serah diri lh

Saya GDM on diet, due 5/2 tapi kalau x bersalin jg sebelum tu kena serah diri 4/2...tapi sekarang ni tgh sakit2 pinggang, doakan saya dipermudahkan bersalin...

macam sy due 3/6 doc ada bgtau awk kena bersalin awal..xboleh lebih pada due...maksudnya klu 2/6 tu x keluar lgi..dia akn pksa keluar lah...

sy pun gdm dulu.. maksudnya sehari sebelum tarikh bersalin dkt buku pink tu da kena warded..misi ada tulis dkt mklumat paling depan buku pink

saya sblm nie gdm insulin... due bulan 10 tp ngam2 37w masuk ubat terus bersalin.. alhamdulillah Allah permudahkan

sy dua2 mgdg ada GDM on diet,mmg x ble lebih due sis..klu blm beranak trikh due sis tu kena pksa beranak.