check up

Hai mummys, nak tanya ni. Kalau dah masuk hujung trimester yg ke 3, memang kena buat check up dkat hospital setiap minggu ya? Sy baby first, sebelum ni buat check up dkat klinik swasta and nurse suruh buat check up dkat hospital setiap mnggu sampai bersalin. Kawan saya doktor, dan dia ada bgitau kalau kena check up setiap minggu dkat hospital maksudnya baby ada problem. Tapi, last scan di klinik baby sihat dan membesar dgn normal.

3 Balas

Hjung2 trimester ke 3 mmg dah kena checkup tiap mggu puan...sblm tu 2minggu skali....bkn sbb kandungan ada masalah....

kk skrg mmg mcm tu nak dkt2 bsalin mmg cekup 1 week skli , xda kaitan masalah baby la momy jgn risau

Masuk 3rd trimester mmg stiap mggu kna g klinik...mmg mcmtu

4y ago

sy pon 1st baby...xperlu pkir mcm2 sis..enjoy ur pregnancy ya