Details Scan

Hai mommy. maaf ye nk tanya. sy dh 18w. sy de baca yg details scan kena buat masa 20w mcm tu. biasa kalo check up KD, nt KD yg buat atau kita kena buat sendiri? maksudnya kita pi buat kt klinik swasta sendiri ke? atau KD akan refer ke klinik O&G hospital ye? sbb doktor.plan pd last check up 32w br nk refer hospital. mohon bantuan ye...#ingintahu #firstbaby

5 Balas

Detail scan kena buat sendiri dekat swasta. Saya check up bulan2 dekat KD tapi 20w haritu kena pergi KK utk scan. Scan dekat kk tak sedetail dekat luar. Better pergi luar, tak rugi pun. Boleh check perkembangan baby, otak, badan, kaki, tangan, jantina. Boleh detect keabnormalan. Kalau ibu kurang kalsium atau suka makan manis2, boleh detect dekat baby.

2y ago

oo baik²... egat ada gap dia kalo nk scan

detail scan selalu swasta. haritu sy ade tnye doctor kk mmg tk buat detail scan ke, dia kata mmg tkde, diorg cuma check apa yg perlu di check je. detail scan dia ada cacat kat baby ke tk, air ketuban cukup tk, tinggi tulang hidung nk tau ade simptom down syndrom atau tk, tk ingat lah tp bnyk. n kita pun puas hati bayar

2y ago

baik²... kira nt kena bagi pd KK x details scan tu? kalo misalan ada details apa² pada baby?

sy kk suruh buat sendiri.. doc fms yg ckp.. kalau pegi hospital pun.. dia akan ckp buat kat luar...kalau detail scan pun utk yg berisiko tinggi.. cth sy kalau diabetes tinggi.. insulin cucuk 30 ..br dia buat puan.. doc pakar yg buat detail. scan nie tk banyak.. so better gi swasta na

2y ago

sama sama.. take care

pg klinik ckp nak detail scan. selalu doc x kn buat surat refer. pg klinik yg ade scan utk pregnancy.

2y ago

kira sy pi sendiri klinik swasta ye? baik²... genap 20w boleh sy pi nt...

detail scan kena buat sndiri kt swasta sis,sy alhamdulillah dh buat msa 22w hri tue...skrg dh 24w..

2y ago

tpt sy msa buat tue promo,dtle scan&5d RM155...Klau dtle scan sja RM99...ikut klnik sis xsmua hrga sma..