Payudara Bengkak

Hai mummy2..Nak tanya , mummy2 ade x pengalaman payudara baby bengkak..mcm ade biji.. Sy tersangat la risau..?

8 Balas

Normal payudara baby ad biji...ank sy dlu bengkak gak, tp sebab bengkak sgt n dh merah dh keliling tu, sy p klinik, doc ckp mmg mcm tu, tp jgn picit, bila picit tu yg buat dye lagi bengkak...tp sbb sy picit, doc bgi ubat ubt utk surutkan bengkak tu...biasanye bengkak tu x besar sgt pn, dlm seminggu dh hilang...

Klau benkak tu ada susu sis dlm payudara baby. Sye pnh picit waktu baby kluar susu. Tpi klau baby dh besar jgn picit

Jangan picit payudara bayi..ada kes bayi sakit lepas tu..susu dia mghitam..sis bawa jumpa doc..

bawak jumpa doctor. nanti kita memandai picit takut pulak ape2.kan

Jumpe doktor la mommy..

Baby girl saya dulu ade waktu dia bawah 1thn.. sekarang dah 7 thn.. Tak perasan bila hilang benjol tu..

Jgn picit sis.