due november 2019

Hai mummy2 semua..sape due date dia bulan 11 ni..kita geng? dah prepare ke barang2 baby??

48 Balas

Patut due 12/11/19 tp dh terberanak awai 2/10/19 (34w1d) Nasib dh beli brg2 penting time start kndungan 7 bulan. Ank premature ni paling berguna rasa skrang adalah pump susu dgn cooler bag sbb ulang alik hspital hnta susu. Nk stimulate susu pon kena sendiri2 sbb anak xduduk dgn mommy. So urut sndiri dan pump susu rechargeable sgt la mmbntu sbb hspital xdak plug untuk charge. 🥰🥰

5y ago

Amira haziqah- moga dipermudahkan urusan bersalin 🥰🥰🥰🥰

🙋‍♀️ Due 9/11..brg baby siap.. 1beg kcil utk LR.. 1beg besar utk brg baby y len.. Brg sy tggal breastpump n maternity bra jak blm ada.. Hehe.. Skg 35w..gerakan baby kuat.. Nak buang air besar pn mkin kerap skg.. Huhuhuu.. Hrp momies smua d permudahkn b'salin yaaa.. Mkin terasa debaran.. Takut+excited.. 😅

5y ago

Sma la sis.. Excited beli brg baby.. Skli t'fkir proses b'salin.. Direct mood berubah.. 😅😅 Hrp kita smua d permudahkn b'salin nnti..

Saya... 🤭 Barang dah prepare sikit2... Tapi Pakai Abg kakak beliau punya je... Nak beli macam tak berkesempatan.. 😁 tinggal sikit je lagi nak lengkap.. 😊 semoga IBU2 semua dipermudahkan urusan semasa bersalin nnti.. 😍 29/11/19 tapi biasa over due.. 🤭

5y ago

Aaminn😍

Dah prepare packing brg bby jee dlu..brg ibu xsiap nak packing lgi sbb ada brg xbeli.. Due date 16/11 but akan dijangka lahir awal. risiko mum preggy bcuz low hb.. Btw inshaAllah smuanya akan selamat dan dipermudahkan.. Xsbar nak tggu bby kuar #firstbby

Tapi mau tnya soalan, yg dh hmpir2 dgn due date ada x rasa sakit pinggul? lepas tu rasa mahu terkucil tu sandi ke tidak rasanya tu? 😅 takut la semua sakit2 tu..

5y ago

Yaka.. ahaha😂 habis la sy merasa mcm tu jgak la nnti hahah🤭 tidak apa la terasa tecabut bontot😂😂 sakit dia kalau laju bgtu jak pun x best jg, asal x stres suda la..hehehe . Okey nya la ada tmbh hari lagi, tapi bikin bedebar waduhh.. hehe.. inshaaAllah aamiin moga Allah permudahkan semua n baby sihat comel mcm sis ckp.. aamiin

due esok 4/11 tapi takde tanda lagi, sakit² pun tak ada. Alaaa mummy dah tak sabar nak jumpa baby, doakan baby saya kuar harini ye hehehe

5y ago

Semoga di permudahkan ye sis😍

Mee. Awal bulan 11 ni. Risau pulak. Dok ulang alik p keje. Kang terberanak dlm jem😂. Brg2 sume dh prepare in sha Allah 😅

InsyaAllah bag semua dah prepared🦸‍♀️. Due 9 Nov tapi risau keluar awal je baby ni sbb dah rasa sakit² bawah. 😅

5y ago

Yeke.. ya Allah nervouss ni 1st baby. Tapi sekarang nk ke hospital nk checkup sbb keputihan ada coklat² sikit. Doakan 🤰

Due 11/11 tpi dijangka awal..penghujung bln 10 ni..brg smua siap dh..tunggu nk beranak ja😁😁tak sabar dh ni..hehehe..

kite 27/11... sume dh ade tgl nk masuk bag dlm kete jew... prepare awl2 tkut baby xsabar nk kluar awl...hahaha