Pregnant lagi

Hai mummy, nk tnye... ade pengalaman x baby 1st bru 8bulan bersalin czer, pstu pregnant lagi... cube story sikit... doktor dgn nurse ckp ape ye???

7 Balas

Saya baby first fully breastfeed sampai susah nak pregnant baby kedua, sbb tu jarak bb 1st & 2nd jarak 4 tahun... sbb mentality susah mengandung, saya x expect mengandung bb no3 kurang dari 2 tahun. pergi check, nurse & doc kerap suruh ikat selepas salin, saya tutup telinga jer... manatau baby no3 baru 16bulan, skrg pregnant lagi no4... saya pun tutup jer teliga bila pergi check... nurse cakap sekali lagi, Aiyo! LCB lagi kurang dari 2 tahun ah! kena muka tembok pergi check demi kesihatan inu n anak... 😓

3y ago

bhya sis.. sya pnya anty mcm tu.. doc surh ikat dia xnk.. time tu dia bru lpas gugur ank kembar umur 7 bulan dlm prut.. sthuan kmudian dia hmil lagi.. aritu dia jumpa doc kdungan dia skrg dh 5 bulan dan rahim dia ade koyak.. doc jahit dia punya rahim nanth dia nak bersalin bru buka

sama situasi sy. cuma anak sy 1st tu 10 bulan.. n bsalin czer. pastu lekat bby kedua. tggu nk p klinik n check pastu mtk nasihat doc mcm mana .. klau boleh teruskan, just teruskan.. doa yg baik2 smoga Allah permudah semuanya wlaupn x ready lg utk second bby 😌

dekatnya jarak..sy ada pnglaman bby 1st ceaser n twin..pastu ngdung msa umur bby 1 thn lebig doc bising tkot risiko pada tmpt kts ceaser tu..kalau x asa risiko apa2 in shaa ALLAH smoga baik2 aje

Saya czer, masa anak 7 bulan haritu terlekat lagi. Tapi saya pilih untuk cuci kandungan, sebab nak bagi attention lebih dulu dekat anak yang ade ni. Dia pon kecik lagi, tak sampai hati

kalo da rezeki dorg nk kata ape kn 🥰..pekak kn ajee tlnga 2. .hehe . .tp tto kne jga2 jgk ye mommy. .sye pon czer..ddua czer. .jrak yg pertma dan kedua 5thun . .

Better jarakkan..2 atau 3 tahun.Tempat peranakan blm pulih sepenuhnya.Da ada rezeki tu.Alhamdulillah.

Sy sis tahun lalu czr dan prgnt blik skrg tengah tungu hari nak bersalin..