33w

Hai mummy semua nk tnye.. masuk 33w Dan keatas biasanya baby Makin aktif atau Makin slow pergerakan dlm perut tu... Mintak share pengalaman ye... Sy 1st time pregnant... Tq

6 Balas

Saya dah 37w sis..bby gerak makin aktif plak..dah 3kali scan kpala bby dah kat bwah..klaw dy tndang smpai sakit sgat kt dada..sakit2 pun seronok jgak sbb tau dy active😍

Saya pon 33w2d. Nak kata aktif sangad tu tak jugak, tapi rsa laa dia gerak kdangtu lebihkan terasa mengeras je.

4y ago

Haa kannnn 🤭😅

Sy pun nak masuk 33w mgu ni, so far dia gerak makin aktif. N terasa benjol2 keras kat perut..

Sis pergi klinik sis. Tanya doctor... Kalau slow dari biasa kena check juga.

Bby akan mkin slow..sebabnye rahim semakin padat so susah bby nk gerak..

Klau sya sis aktif je kuat sngat gerak