"anak pertama

"hai mummy's... Nak beli barang keperluan baby korang nak masuk bulan brapa yeaaa, kandungan sya dah 5 bulan awal lgi tpi tak sabar sngat nak beli brang baby ?????

18 Balas

Saya 5 bulan dah beli barang2 baby yang kecik2. Macam baju dia, mittens booties, travel toiletries, lotion2 dia semua tu. Ni dh 6 bulan, nnti nk cari tilam dia pulak and bagi complete barang dia. Jadi 7 bulan ke atas tu boleh cari barang kita pulak and boleh tambah mana2 barang. Senang, nanti cepat je boleh pack bag hospital. Takut due awal kan

Sy start awal 2 bln lg... Risau xckop budget. Skrg 7 bln dh ckop semua brg baby. Tggal brg mak baby berpantang je blm lg. Skrg dh start xlarat nk jln p mana2.. Rasa nk duk rumah je. Kdg kalo p jln2, blik tu cnfirm gigil 1 bdan sbb penat...

sy kmpul duit dr awal.. wat 1tabung yg xblh bukak.. ms 7bln sy g shopping.. best bila shopping byk trus hehe.. mak sy xbg beli awal2 sb katanya takut xjadi, kita yg rugi plak.. mmg kita xnk sume tu jd tp prcgn Allah sape la yg taw

Saya masa nak masuk 5 bulan da beli da . Tu pun sikit2 . Yg penting barang semua untuk unisex . Jd tak kisah nanti keluar baby jantina apa 😁 Memang kalau keluar ternampak barang baby je ,mmg excited sgt 😅

beli je sikit sikit. dah boleh start dah . at least waktu 7 month dah settle 50% . .macam baju ,barut , bedung tu boleh je beli dah. .kalau boleh 7month tu dah siap pack hosp bag . .sbb in case apa apa

Sy start bli 28 week.. Bli sikit2 klo ada lbih bli apa yg perlu skli jln sbb ble kandungan da besar.. Berat nk bawak perut.. Bawak badan lg mkin berat.. Jd cepat penat sis.. Nnty sakit kaki n perut..

beli sikit² je sis nanti dah besar perut jalan x larat dah kalau beli sekali complete😅sy start beli 28weeks skg tu pun x complete lg ni 😂

Boleh dh beli sikit2..untuk lepaskn keinginan..mcm sy dlu nmpk comel je..beli la shelai 2..keluar lg lain kali beli lg..hihi..

5 bulan dah boleh beli sikit2 puan.Tapi kalau mampu.Boleh beli segedebuk je.Saya pon beli sikit2..tak terasa sangat..

Start beli mcm bedung tuala tu dulu baju tggu 28w. Kita bukan apa,jauh lagi perjalanan. Saya buat mcm tu.