Barang baby

Hi. Nak tanya,pregnant 5 months dah boleh beli brang baby ke atau masih terlalu awal?

11 Balas

saya 6 -7 bulan keatas beli skit2.. beli lampin macam tu tuala2 saja dulu.. pastu naik skit 8 bln topup bli beli bnda lain.. dan sblm 9 bln dah pastikan semua ready.. kecuali tilam.. bantal.. semua bby lahir baru bli😊tp tuk keperluan baby memang dah sedia dlm 10psg🥰skrg excited blik nak cium baju baby baru.. sbb pregnant 17 weeks..doakan saya..semoga berjalan lancar smpi kelhiran baby..amiin🤲.. by the way saya ank 5 dah..dan dah dapat twin ..semua gegirl.. manatau kali dapat baby boy..amiin inshaAllah

Boleh dah tu start beli, sebab nanti dah 6 atau 7 bulan tu kan dah masuk bulan puasa. Risau tak larat ke apa kan kalau kita nak puasa, melainkan barang yang nak beli online. Cuba sort dulu barang mana yang nak kena beli dulu supaya tak kelam kabut nanti. Saya pun dah masuk 5 bulan, tengah cari masa dan sorting barang mana nak kena beli dulu. Hehe, semoga dipermudah urusan

boleh je sis, saya masa 4 months dah start beli sikit sikit sebab barang baby banyak yang kena prepare, buat list barang, senang sikit. lepas tu nanti tinggal beli barang mommy je, sebab barang yang kita perlukan selepas bersalin pun banyak

boleh dah. start dengan barang2 penting dan makan bajet. kalau belum tahu gender, beli yg boleh guna unisex dulu. mcm car seat, kain2 bedung, stroller/baby carrier, bathtub baby etc.

Boleh je. Saya 3 bulan lebih dh start beli baju baby sikit2, mitten dgn topi. Sb tkut nanti dh masuk 3rd trimester dh xlarat. So mmg kena beli sikit2 dh masa 2nd trimester ni.

boleh je nak beli . beli baby coat ke stroller ke, baby carrier ke tisu pampers and banyak lagi . standby awal x kalut . fikir baik² je

saya 3 bulan dah start beli , bulan2 tu beli skit2 , baru x kalut

sy 5 month barang semua dah lengkap. first mom.

boleh dh beli serba sedikit...

boleh je nak beli slow2.

4mo ago

Try bli kecil2 mcm kain bedung,bju if dh thu gender,stoking/sarung,tab mndi,bag diaper,berus btol bby,maternity pad..nk sng buat list apa yg nk dibeli..nnti sng xde yg ttinggal