Beli keperluan Baby

Salam mommy,nak tanya boleh tolong listkan tak apa saja keperluan utama utk newborn?kandungan dah masuk bulan ke7.tapi belum beli apa2 barang lagi 😅

1 Balas

kalau baju baby,better tggu 8 bulan ke atas bru beli sbb masa ni kita boleh agak berat baby berapa, so nnt boleh beli baju newborn atau 3m ke atas. sbb standar berat baby keluar 3kg ke bwh okay lg bju 0-3m. puan boleh search brg newborn rasanya bnyk mommies share. dan jgn risau kalau tak ckup, sbb once baby dh keluar nnt boleh beli lg. sabun2 semua tu selalunya akan dpt hadiah, jd nk beli set yg kecil pun takpe, pampers pun kne bergantung berat baby.