Hai mummy mummy just nak tanyaa , normal ke ibu mengandung cirit birit di awal awal mengandung ni ? saya start cirit birit ni masa mula mula minum susu

Hai mummy mummy just nak tanyaa , normal ke ibu mengandung cirit birit di awal awal mengandung ni ? saya start cirit birit ni masa mula mula minum susu anmum ataupun susu tu memang tak serasi dengan saya ? alhamdulillah usia kandungan nak masuk 6 minggu ?

3 Balas

Saya pon alami benda yg sama, saya minum anmum. cirit birit, perut kembung dan sembelit. Saya baru 4 weeks, baru je jumpa dr. Dr cakap tu hormon, normal utk perubahan pada awal kehamilan. Tapi kalau kerap sangat baru kena pergi cek. Tapi kalau sbb susu dr suruh tukar sbb mgkin x serasi dgn badan.

Hi awk, sy pun mcm tu jugak. Baru2 ni ada pergi clinic, doc bgtau buat masa ni jgn ambil makanan berminyak & minum susu. Doc ckp mungkin ada bacteria dlm usus.

better cek kat doktor dear..sebab cirit birit kadang2 bahaya untuk kandungan. takut bakteria masok dalam

4y ago

baikk sis , tq 🤗