CIRIT BIRIT KALAU MINUM SUSU IBU MENGANDUNG

Normal ke kalau minum susu ibu Hamil mesti cirit BIRIT? Sampai penat badan saya ulang alik tandas tgh malam.. Enfamama saya minum

5 Balas

Tak normal. Tu maksudnya susu tu tak sesuai untuk awak. Cuba la minum susu lain pula. Tak semestinya susu khas ibu mengandung. Boleh minum susu kotak full cream (farm fresh, Dutchlady, goodday, etc), susu tepung (fernleaf, everyday, nespray, etc)

11mo ago

Susu ini fungsinya untuk kalsium tambahan. Vitamin yang diperlukan untuk ibu dan bayi sudah dibekalkan oleh KKIA. 😊Nak dapatkan lagi nutrisi yang berkhasiat, amalkan realfood. Elakkan junkfood/fastfood.

Sy minum susu enfamama jgk..baru minum dlm seminggu..ok,xada cirit birit atau muntah2..

saya minum enfamama jugak alhamdulilah takdak masalah , sis cuba minum susu lain plk ..

sy tak boleh minum susu jadi ciri birit pulak..so buat mase sekrg sy stop minum susu..

susu hl yg kotak tu pon elok jgk sbb dia ade folic asid sekali..