Baby menangis kena tinggal

Hai mummies semua.. nak tanya la normal ke baby nangis setiap kali kena tinggal kat pengasuh pagi pagi nak pi kerja? Balik dia ok je. Hmm risau takut ada yang tak kena. Baby mommies semua macam tu jugak ke? Baby saya 3 months+ dah 🥺

6 Balas

cadangan saya setiap kali puan nak tinggal anak dekat pengasuh, puan sembang dulu dengan baby.. bagitau dia yg puan nak pergi kerja... awal² memang dia merengek nanti lama lama dia akan faham sendiri...dan tunjukkan isyarat tangan "byebye" dan cium dia sebelum tinggal... nanti dia faham setiap kali mummy dia buat macamtu maksudnya mummy dia nak tinggal pergi kerja kejap.

mungkin separation anxiety. normal rasanya. nanti rutin ni berlarutan, dia dah faham & biasa yg pg je dia akan kena tinggal sbb mommy dia gi kerja. kalau pengasuh bitau nangis non stop baru bawak gi klinik okie

normal. ank sy tiap kli sy p kerja. tiap hari jgk dia nangis2 meraung nak ikut. paling best bila balik kerja ank tunggu dpn pintu siap dgn senyuman. tu tandanya ank manja dgn kita.

Sy kje taska sblm preg,yes mmg ad budak2 nangis time Perent hntr tpi kat dlm taska tu nnt dy ok je main2 smua dgn kwn²😁normal je selagi x de lebam2 ke ap kat bdn

😅 normal je tapi bagi mommy memang sakit hati bila nampak anak camtu kan

normal