Baby menangis kena tinggal

Baby sy baru masuk 8bln, tak boleh kena tinggal, nnt menangis kuat. Sebelum ni bby ok je..tinggal boleh main sendiri. Sy surirumah, so baby jaga sendiri..ayah dia dukung pon ada masa ok, ada masa menangis nk ibu..ada tips x mummy semua apa perlu buat? Nk buat kerja rumah jd serabut, sy pon letih..

5 Balas

Separation anxiety tu.. bersabarlah & layan.. nanti lama lama dia okay sendiri in shaa Allah.. sbb saya pun tengah mengalami benda sama, takde tips, hanya mampu bersabar. Kalau penat saya pejamkan mata takbuat kerja apa pun hadap dia je. Kalau burn out, bila bapak dia balik kerja saya serahkan 100% bapak dia jaga & saya me time takkira makan dengan tenang/mandi lama lama atau tidur tanpa bangun tengah malam bagi susu, alhamdulillah lega sikit rasa penat tu hilang besok mula balik 😌🤣

Kena layan jer..sama mcm baby sy skrg..nk ke tandas pun menangis beriya mcm nk terkeluar anak tekak. Sy pun suri rumah fulltime jaga baby. Utk kerja rumah, tips dia biar kan jer, ada masa baby da boleh main sendiri baru buat..jgn stress kan diri mummy,nnt kita penat berganda, emosi pun terganggu. Kdg2 mkn nasi, telur mata ngan kicap jer.sb susah nk masuk dapur.

🤣 ank kite sebaya baru jgk masuk 8 bln..baru timbul peel comey.x blh lngsung kena tinggal..apa lg klau duk lalu lalang dpn dia.sy kdg lambakkan mainan depan dia.. pastu nyorok2..tp tulh kdg menjadi kdg x.stress mak nk masak terkejar2

5mo ago

aduh. sama sis..bg toys jgk.. bila perasan hilang menangis terus..😅

Anak dlm fasa separation anxiety tu, sama mcm anak sy juga. Takda tips sbb kita kena sabar & hadapi sajoo 🥹 mcm sy letak baby dlm cage dia & bukak tv chanel baby nanti dia ralit la hahah

Kalau saya dia nak ayah dia payah ayah nak kerja asyik nangis buat itu ini xkena