Baby umur 4 bulan

Nak tanya, ada tak anak momy yang dah masuk 4 bulan tapi tetibe je kerap nangis? Start macam meragam lepastu macam ada je tak kena. Masuk harini hari ke 3 kerap menangis. Padahal umur 1 bulan hingga 3 bulan okay je. kadang tu nak dengar dia menangis pun nangis susah .

8 Balas

Anak saya terbalik. Her fussy phase dari newborn sampai 3m. High need semacam. Mmg saya tak pernah tidur malam & burnout. Buai, white noise, paci semua bg dia. Masuk 3m helok pangai sampai besar. Tidur on time & lama, dari 8pm sampai ke subuh. Just bangun nen 2am tukar pampers then sambung tidur. Kalau weekend 9am 10am baru bangun. Buai, white noise & paci dah taknak. Jarang nangis. Tetiba jadi ez baby but Alhamdulillah 😂

bulan baru perangai baru 😂 sama la dengan saya anak masuk 4 bulan kebetulan lepas je kena cucuk 4 bulan hari tu bila malam je, dia nak kita dukung dia.. tak kisah kita tak layan dia pun asalkan dukung, bila letak je bawah nangis macam baru lepas kena dera.. all the way nak dukung je 😌😌 kecuali nak susu dia terus tidur..

1mo ago

weh samaaa🤣. Asyik nk dukung. nak baring Kan sbb Susu punya la marah dia

Maybe anak sis mental leap/ beralih bulan. Anak saya mak masuk 4 months haritu gitula taknak tidur malam, tidur sejam bangun tidur sejam bangun hampir seminggu macam tu. Bangun bukan celik mata senyuk senyum, tapi nangis 🤣🤣 semimggu saya tak cukup tidur

anak saya pun macam tu jugak..mungkin anak nak dapat sesuatu..macam anak saya dia boleh meniarap..tapi tula kerap je buat perangai taktahu apa punca

Sama dgn anak saya smpai demam dah 3 hari masuk 4 bulan dah umur dia ni

rasanya mental leap 4, memang kali ni agak lama 35 hari fussy phase dia.

macam anak saya,dh masuk 4 bln ada ja kerenah dia nk cari perhatian

Kadang baby tukar bulan perangai pon bertukar2…

2mo ago

Ohh faham, terima kasihh info 👍🏻