Baby menangis hantar pengasuh

Hi mommies, nak tanya normal ke baby 3 bulan nangis kalau hantar dkt pengasuh. Kalau bg dkt pengasuh je dia nangis, tp pengasuh kata dia nangis kejap je. Kalau mcm tu baby takut or tak selesa dgn pengasuh ke ye? Risau kot kot baby kerap nangis dkt situ tp pengasuh ckp tak, baby jd tak suka duduk situ. Atau baby dh kenal maknya jd dia sedih bila mama dia takde? Overthinking dah sy kot kot kena dera ke apa 😅

3 Balas

sama mcm ank sye jgk sis baby 3bln nangis mcm kena dera padahal sebelom pgi anto tu sye kasi mandi kasi susu cantik² wangi.wangi sye x fikir apa pon sebb baby kn sekali baby sye mira kat leher mira kat buntut rupa² nya pengasu tu biar ank sye dlm buai penuh kencing penuh berak susu me lele kat lehir sampai luka ank sye

3w ago

ank pengasu tu bgi tahu nenek sye

mcm ank sy, dia nangis bila dh masuk setahun gitu..sbb nmpk mak nya naik kereta babai. tp mmg kejap je nangis nya. pstu pengasuh update dia dh ok..ok lh. klu bby awk jenis clingy, mungkin lah dia akn nangis. tapi awk blh identify pengasuh tu ok or tak. dri segi tukar pampers, feeding time and fizikal bby tu