Baju Newborn

Hai mummies boleh share tak berape pasang baju mummies beli untuk newborn? And bila mummies start shopping baju baby? Saiz baju biasa beli yang berape bulan?

16 Balas

Saya beli saiz newborn 2 psg je..yg lain saiz 3-6 bulan sbb baby ni cepat besar..nanti x leh pakai lama..saya start beli awal..sbb tgu gaji baru beli sikit2..nak beli sekaligus takut membebankan pulak..almaklumlah..kali ni kena beli semua yg baru sbb last pregy dulu 6 thn yg lepas jd semua brg x leh guna kecuali baju2 je..jd kena belanja lebih utk beli brg baby n mama dia jugak hu..hu..

Harap list yg sy share ni dpt.mbntu sis..mg d pmudahkn segalanya..aamiin 😉 P/s bju nb jgn bli byk2 tw.. sbb msuk je umo bby sebulan..bby dh cpt mmbsr..mcm sy ritu ada 4psg shj..yg lain sy bli bju bby size bsr2 leh pkai lm 😉

4y ago

Sy pun nk sis, minta copy juga

Depands pada bajet awk brape. Mcm saye bju newborn beli sepasang je(pakai masa deliver kt hospital)..yg selebihnya beli 0-3m yg byk. Better beli yg 0-3m la kot sbb baby pon 1 hari pakai 2 pasang baju. Waktu siang pkai bju lubang2/butang depan lengan pendek/rompers..waktu mlm pakai jumpsuit/lengan panjang

Sis 4 psng jk...kakak sis bnyk bgi bju ank dia...lgpun sis x ska bli bnyk2..sis mau biasakn ank sis yg brsderhna...Insyaallah,bersderhna kn x mmbzir...hehehe...e2 sis ya...jgn ada yg kecam..len org,len cra...

Saya beli 15 pasang.. Campor 0-3 months dgn 0-6 months X igt brapa yg 3 months, brapa yg 6 months Sy pikir sedangkan org dewasa pun pakai sehari 2 pasang.. takkan baby pakai sehari sepasang..

5/6 helai jugak . Lepastu yg lain² tu beli size yg besar sbb baby cpt besar . Saya start beli masa 17/18weeks mcm tu sbb dh excited sgt nk shopping brg baby 🤣

Better beli 4 ke 6 pasang je yg newborn. Yg lain siap2 beli utk saiz 0 - 3 months or 0-6 months. Kalau nk tahan lagi lama, boleh juga beli yg saiz 3 - 6 months

Newborn sy beli 2 pasang je..1 pasang untuk keluar hospital nnti..yg lain sy beli 0-3 & 3-6..sbb my mom kate baby cpt besar..🤭

Sy beli newborn 4 pasang shj..selebihnya 3-6 bulan keats..bby cpt membesar..beli bnyak newborn takut pakai kejap shj