baju bayi

assalamualaikum semua , saya nak mintak cadangan . .saya baru nk start beli baju3 dan barang3 bayi . tapi kalau utk baju bayi , ada org cakap jngan beli bnyak3 sebab bayi cepat besar . jadi saya ingt nk beli dalam 10 ke 15 pasang je baju baby tapi saya nk tanya awak semua rasa sy baik beli semua baju newborn ataupun , 5 pasang baju saiz newborn sampai 3 bulan , dan selebihnya beli saiz 3 hingga 6 bulan ? . ke ataupun beli je semua baju saiz 3 hingga 6 bulan ?, sbb sy dengar ada yg anak dia sebulan pun dah tak muat baju newborn jadi pakai yg saiz 3 ke 6 bulan ?, saya confuse , macam mana ya ? saya first mommy. harap ada yg boleh bantu dan doakan jugak supaya urusan sy bersalin dipermudahkan tahun depan . . tq semua?

1 Balas

Utk newborn bli dlm 5-10 pasang pun ok dh, depends on budget. Sbb mmg baby cpt besar. Yg selebihnya bli utk size besar skit.

4y ago

ohh baik3 sis . terima kasih sis🙂