twins pregnancy

Hai momy2 semua..sy br 36 week +4 day.hari khamis ni warded n jumaat operation.cuma nk tanya,klu operation kan..dorg masukkn ubat jgk ke bg kita sakit mcm sakit bersalin normal tu?atau bila sampai ms nk opration tu..bius then operation terus je?takde pengalaman tu yg tanya..bersalin awal sbb twins n baby 1st kecik.Nk ready mental dan fizikal

5 Balas

Masa pengalaman sy sbb dh leaking..dier on antibiotic..so msuk wad awl sbb dh leaking..pttnya msuk 37w..lg brpa hari jer time tu..dier czer separuh sedar..klau awk xde ap2..mgkin msuk blik ot trus..tp sblm tu dier akn mberi penerangan tntg risiko2 ketika melakuan czer dier akn sruh awk tndatagan borang y tlh dier sediakan slps tu dh dier akn bagi pakaian utk ot (smue pakaian perlu ditanggalkan hanya pakai baju y diberikan)brg kemas smue kene tglkan, sebaiknya tgl di tmpt y slmt jgn dibawa kt hspital tkt hilang brg2 bhrga. Dh msuk bilik ot dier akn bius separuh atau penuh tgk pd kesesuaian utk diri awk. Kdg ad stghnya separuh..xsesuai..so perlu penuh bius..semoga dpermudahkan urusan awk dan ibu dan bayi selamat dan sihat. Jgn pk bkn2..bdoa bnyk2..cm awk dh ad tarikh so blh bersedia. Cm branula tu dier akn cucuk dua2 tgan lh sbb czer..bg y normal 1 jer branula tu..

5y ago

Wlcm..xpe2 lh..ok jer..ni sbb bnyk pk tu awk jd cm tu..rilex jer kene bertenang

Biasa klo czer kna inject dexa dulu utk matangkan paru2 baby. Saya dulu buat dexa 2hari sebelum czer. Time nak operate tu br bg bius.

5y ago

Oo,bnyk ye..smpi 4x..sy 2x jer

Xda masuk ubt utk induce.. Cuba bg bius & lahir kn bby scara czer sja 😊

5y ago

Xyah pk apa y org kta..stiap org akn rasa bbeza2..xsama..bahagian masing2..klau dgr cerita mmg lh ngeri..pk smue slmt dan xde ap2 y berlaku..

Semoga dipermudahkan ya sis...

Semoga dipermudahkan

5y ago

Sama2😍