Bersalin kembar

Hi semua.. Harini rasa mcm mental down kejap.. smlm saja jmp doc kat private nk tgk gender n berat.. Lps tu doc kata twins xdigalakkan beranak normal sebab terlalu byk risk. Sy saja tnya nurse n doc kk, dorg pn ckp mcm tu... Saya rasa tkt sbb xpnh czer.. ada sp2 nk share pengalaman x? #pleasehelp #kembar

4 Balas

Hi sis 🌸 first pregnancy saya DCDA twins. Nasihat saya, sis lapangkan dada dan open je utk terima mana2 method 🥰 sis jangan takut tau 💪🏼 saya sendiri terpaksa bersalin czer sbb 36 weeks dah sakit contraction and twin 1 melintang, twin 2 sonsang. Keadaan tak membenarkan utk bersalin normal. Alhamdulillah , semua okay . All the best sis, semoga semuanya baik2 utk sis dan babies 🌸🌸🌸

ada sebab doc kata mcmtu mungkin doc tgk keadaan twin sis .. tu doc just gtau x digalakkan je .. ikut kekuatan masing2 .. ada je yg twin branak normal .. tu depend dkt ibu dan keadaan twin tu .. andai boleh cuba normal , boleh laa try ..

2y ago

jgn risau sis .. sis ada alahan ubat , gtau doc .. nanti dorg tau atur mcm mana .. semua apa2 masalah kesihatan bgtau doc siap2 supaya senang dorg buat plan mcm mana .. jgn fikir negatif .. cpt kita ni tkutkan diri , cpt jugak laa stress dtg .. kena kuat demi anak .. time kaunseling pasal bersalin dgn doc , time tu trus gtau apa2 masalah kesihatan sis dgn doc supaya dorg senang nak atur mcm mana .. x dpt itu , dorg tukar cara lain .. jgn kita diam x bgitau dorg mmg x akan tau laa .. skrng sis kena fikir positif , x sabar nak jmpa twin .. sya lama idamkan nak dptkan twin tpi just idamkan je🤭 sis kena positif ok .. jgn tkut .. kita tkutkan diri sndiri tu laa benda paling merugikan dlm hdup sbb kita x belajar utk kuat kan diri sndiri .. kita biar ketakutan tu kuasa diri ..

sy MCDA twin.. dktor ckp tgu 36 mgu dlu tgk keadaan baby² cmne.. klau kpala baby da trun bwh blh normal, klau tak turun lg czer la jwbnye.. ape² pun sy trima utk kbaikn smua ank dan ibu..

2y ago

blum lg.. skrg bru 25mgu🥰🥰

takpe sis.. doa je dpt bersalin normal ...jgn stress k.. asalkan baby selamat je😊😊 ada je twin beranak normal..bnykkn berdoa ye..

2y ago

Terima kasih sis.. lain mcm rasa gementar tu...