bersalin Caeser

Mommies2 kat sini boleh share tak pengalaman bersalin caeser & mcm mna nk jga time berpantang nanti ? Saya nak ready kan mental n fizikal sya untuk berslin caeser nt . Harap smuanya dipermudhkan .??

3 Balas

Masa pantang elak kan ambik gamat, banyak kan vitamin c, gamat boleh jadi kan bekas czer jadi kulit telebih, vitamin c dia mencantik kan luka.. Mandi jgn kena air tempat czer akan jadi merah dan gatal.. Cara saya nak mandi saya akan guna plastik sampah hitam tu ikat di bahagian pinggang seketat2 agak2 air tak boleh lepas, saya mandi mcm biasa dari atas.

Sy emergency c-sec. Sy rasa bila kena “spinal” anesthesia tu rasa sejuk sgt, menggigil. Masa surgery all ok, except rasa menggigil je. Bila berpantang, boleh Start urut/bengkung when Doctor kata ok lepas tgk stitches. Jgn lupa walk a lot but take it easy sbb kita tak nampak luka dalam dah baik ke belum

5y ago

Thank you for your info! 😊

Blh kongsikan ag x pglman c…ada dibagi ubat pemecah darah x? Dan ubat tu mmg xblh skip ker dan msti dihabiskan atau ag baik ubat cara kg