Bleding

hai momy... Saya pregnant 11 week 1 day... Saya mggu lepas ade bleding.. Darah penuh pad bleding pun 1 hari je.. And pegi hospital baby semua ok..Alhamdullah..lepas 3 hari tu kelua balik darah.. Then second saye pegi kelinik swasta doc bagi ubat kuat rahim.. Lepaatu terus okk... Pegi hosptal sungai buloh doc tak bagi pulak ubat tu mggu lepas.. Doc ckp xperlu.. .. Then raye kedua ni pagi xdi bagun tidur tgok panti liner tibe2 penuh kelua darah lagi.... Apa perlu saya buat ye.. ??? Mmg macam nie ke??? Help

7 Balas

ada juga segelintir wanita di awal kehamilan keluar drh bleeding tpi tu pun paling lama 2 hari je.awk bykkan rehat jgn bnyk bjln atau buat kerja..sbb msh awal janin msh kecil lgi takut ada apa2.jgn byk fikir ye..nanti stress kandungan terganggu pula.

jmpa dktr asap. klu ble first trimister jgn bsama suami cz itu pn ble jdi pnca bleeding. bnykkn rehat. bedrest. jgn bdiri lma sngt. klu baring tinggikn kki dr perut. n jgn stress ye. fkir yg baik2 je. klu ada rzki xkn kmana.

if kuar lg darah fresh hati2...sakit2 perot senak mcm nk beranak...tanda2 gugur...saya 2x dah pernah alami benda yg sama...walauapapun insyaallah rezeki itu ada...rehatkn diri jgn kuat brgerak ya

Kalau ade bleeding baik jumpa doc.. Sy dl masa awal2 pregnant pon mcm tu.. Mkn dufaston.. Smpai bulan ke 4 on off bleeding.. Kene byk rehat.. Jgn buat keje berat

You should get more bed rest. If possible, go to your doctor to get help with your pregnancy. Keep talking to your baby, it helps. Wish you all the best

Jumpa doc. Jgn byk gerak. Make sure mkn ubat ikut masa. 🙏🏻

Jumpa doctor lagi dan check kandungan