Hello

Hai moms?siapa d sini yang pernah ada pengalaman bersalin ceaser tp kaki masi bengkak?atau Edema.. sblm mgandung kaki dah bengkak.. Dah bersalin pun kaki masi bengkak lg??

5 Balas

Saya czer.lepas 4 Ari berpantang,bengkakk kaki teruk.sakit nya memang xleh nak bayangkan sampai Kan xleh nak berjalan berdiri.sakit sangat2.bengkak 4 Kali ganda dari.mcm2 Cara buat.sapu minyak,urut guna bawang bakar,guna stokin 3 pasang, Pon x surut2

1y ago

hari2 urut n sapu minyak urut pastu pakai stokin.

saya baru lepas abis pantang czer..dah 2 kali beranak mesti lpas bersalin kaki bengkak.. hospital ada bg stoking kaki sampai peha tu kena pakai dan tggi kan kaki masa tdo..saya bngkak kaki 2 mnggu baru hilang..

5y ago

Ok sy akan cuba.. Baru beli stokin kat farmasi td.. Mudah2an ada perubahan la...dah la krem lepas tu czer lg mmg payah nak gerak2 kaki juga😭

Kema sllu urut.. Pkai minyak.. minta suami urut dan bila tdur.. Tggikan kaki ya.. klu boleh tggi dri paras perut

5y ago

Thanks mom

kaki tu kalau boleh taruh bantal masa tdoo daya 1st czer juga... seminggu bengkak

5y ago

Thanks mom❤️

*kena